Amikor házhoz érkezik a vegyszermentes zöldség

 

Még tavasszal bukkantam a hartai MyFarm Harta facebook oldalára (ilyenkor is bebizonyosodik, hogy ma mennyit számít egy okos online jelenlét egy vállalkozásnak), és nagyon felkeltette az érdeklődésemet, olyannyira, hogy azon nyomban szépen végig is bogarásztam a –szintén jól felépített – honlapjukat. Igazán szimpatikus volt a koncepciójuk: családi kisgazdaság, amiben az idősebb generáció a kerttel és a termeléssel foglalkozik, a fiatalok pedig az online világgal, nagyon profin. Közösségi finanszírozás, nonstop webkamera, amin figyelni lehet, hogy mi történik a farmon, szuperprofi webfelület, kártyás fizetéssel stb. A honlap áttekinthető, ki lehet választani, hogy milyen konstrukciót szeretne választani az ember (heti szállítás/ havi szállítás/próbakosár), ráadásul minden szállítmányból egy bizonyos adagot gyerekotthonban élő gyerekek élelmezésére szánnak.

“Azt gondoljuk, hogy a gazdák sokéves tapasztalata és a fiatalok modern szemlélete hozzásegít minket céljaink eléréséhez, azaz minőségi mezőgazdasági termékeket juttatni minden család otthonába.” – áll a honlapjukon.

Még aznap, egy áprilisi napon, azzal a lendülettel meg is rendeltem egy próbakosarat (kártyával rögtön ki is tudtam fizetni), aztán meg is feledkeztem róla. A héten pedig beérettek a zöldségek, így egyszer csak érkezett az sms, hogy jön a kosár.

Ami volt benne: uborka, cukkini, sárgarépa, cékla, paradicsom, paprika, zöldbab, karalábé, zöldfűszerek. Vasárnap pont egy nagy családi rendezvényre főztem, így mindent rögtön fel is használtam.

Ami készült a kosár tartalmából:

-1 kis adag lecsó (paprika, paradicsom)
Diós sült cukkinisaláta (cukkini, paradicsom)
Chlodnik – hideg, lengyel céklaleves (cékla, uborka)
Joghurtos zöldbabsaláta (zöldbab, zöldfűszerek)
– Hummusz mellé mártogatnivaló (sárgarépa, karalábé)

Nem én vagyok igazán a célcsoport, mivel rendszeresen, heti szinten piacozom, és megbízható, ismerős termelőktől vásárolok, de így is nagyon tetszett az egész, a zöldségek pedig kiváló minőségűek, ízesek voltak. Kényelmes, fenntartható, személyes és nagyon menő, szimpatikus, szívből ajánlom őket!

 

(Visited 2 607 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük