Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal

Múltkor nagy sikere lett a bombabiztos tökéletes buggyantott tojás bemutatásának, most ismerjétek meg abban a fogásban, amelyben én az utóbbi hetekben leggyakrabban készítettem. A lágytojást leöntöm fokhagymával és tárkonnyal (vagy más zöldfűszerrel) kikevert joghurttal, meglocsolom egy kevés paprikás vajjal. Az ihlet a török konyha manti-jából jött, ahol apró töltött tésztákat locsolnak meg ugyanígy joghurttal és paprikás vajjal. Mellé spárga (párolva, serpenyősen, vagy sütve) – így még light-os is, és/vagy friss kenyér, amivel tunkolni lehet a joghurttal és pirospaprikás vajjal keveredő, folyó tojássárgáját… (így nem light-os, de fergeteges).
Holnaptól pedig húsvétozunk itt egy kicsit!


Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal
Hozzávalók (adagonként)
fél doboz natúr joghurt
fél gerezd fokhagyma
néhány levél friss tárkony
só, bors
1 evőkanál vaj
késhegynyi pirospaprika

A fent leírt módszerrel buggyantott tojásokat készítünk. Miközben fő a tojás, kikeverjük a joghurtot a lereszelt fokhagymával, a finomra aprított friss tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk. A pirospaprikás vajhoz kis serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a késhegynyi pirospaprikát. Tálaláskor mélytányérba csúsztatjuk a két buggyantott tojást, leöntjük a fokhagymás-tárkonyos joghurttal), majd meglocsoljuk egy evőkanálnyi pirospaprikás vajjal. Serpenyős spárgával, vagy salátával tálaljuk, de úgy a legfinomabb, ha friss kenyérrel, vagy pirítóssal tunkoljuk.
 
 
(Visited 77 times, 1 visits today)
Print Friendly

One comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.