Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény

Íme, az egyik legjobb karácsonyi aprósütemény: apró párnácskák, amelyek belsejében narancsos marcipán és aszalt tőzegáfonya bújik meg. Ami körbefogja, az egy omlós, vajas, remek tészta. Egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom, ráadásul sokáig eláll.


A receptjét a német essen und trinken magazin karácsonyi számában találtam, a tészta ugyanaz, a töltelékét kicsit megváltoztattam (narancslé + tőzegáfonya).

Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény
Hozzávalók (50 darabhoz)
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
csipet só
20 dkg hideg vaj, lereszelve
2 tojássárgája
Töltelék:
40 dkg marcipánmassza
2 tojásfehérje
1 narancs leve
10 dkg aszalt tőzegáfonya
Tetejére: vaníliás porcukor
4db 30x12cm
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót. Hozzáadjuk a hideg, reszelt vajat és a tojássárgáját. Elektromos keverő dagasztókarjával simára dolgozzuk. Bucivá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Elkészítjük a tölteléket: a két tojásfehérjét krémesre keverjük a lereszelt marcipánmasszávalt, amihez hozzáadjuk a citromlevet. A tésztát négyfelé osztjuk, majd mindegyik részből, egymás után 30cm x 12 cm-es téglalapot vágunk. A marcipános tölteléket is négyfelé osztjuk, és mindegyik téglalapon vékonyan elkenjük a negyedet. A marcipánkrémet megszórjuk az aszalt áfonyával (ha nagyon nagy szemek, érdemes finomabbra aprítani), majd feltekerjük. Kb. 2,5 cm-es kis párnákat szeletelünk. 180C fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Két adagban kell sütni.
 
X Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a posztot az ALDI Magyarország és az ALDI Háziasszonyai támogatták

 

 

 

 

 

(Visited 1 955 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

3 hozzászólás

  1. Szia, nagyon jol hangzik! Hogy lehet a marcipanmasszat a tofasfeherjevel elkeverni? Nagyon kulonbozo az alaguk. Hogy kezdjek hozza? Koszi, Reka

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük