Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal

Megjelent a Szuflé magazin téli száma, fogadjátok szeretettel! Az egyik kedvenc receptem belőle ez a répatorta, amelyet az olívaolaj, az aszalt sárgabarack, és a csipet curry tesz különlegessé. A magazinban található ételeimet ismét Nagy Balázs fotózta, a styling pedig Szigeti Zsófi munkáját dicséri.

 

 

 

 

 
Fotó: Nagy Balázs, styling: Szigeti Zsófi
 
 
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal
Hozzávalók ( 12 szelethez)
2 tojás
10dkg finomítatlan nádcukor
1,5dl olívaolaj
1 narancs héja, reszelve
20 dkg (1 nagy) répa, reszelve
2 kávéskanál curry
csipet só
20dkg liszt
1dkg szódabikarbóna
10dkg aszalt barack, felkockázva
Tetejére:
25dkg natúr krémsajt
1 vaníliarúd magjai
5dkg porcukor
2 evőkanál narancslé
fél narancs reszelt héja
A sütőt előmelegítjük 190C fokra. A tojást fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olívaolajat, a narancshéjat, a reszelt sárgarépát, a curryt és a sót. Ekkor hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát, valamint a felkockázott aszalt sárgabarackot. Enyhén kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy 30x8cm-es gyümölcskenyérformát, és beletöltjük a masszát. Tűpróbáig, kb. 45 percig sütjük, Amikor lehűlt,  a tetejét megkenjük a krémsajttal, amelyet a vaníliával, porcukorral, narancslével és narancshéjjal kevertünk ki.
A magazinban most az ősz színeire komponáltunk ételeket, például csicsókakrémlevest pirított mogyoróval, kacsát fügével és lilakáposztával, omlós pitét körtével és tőzegáfonyával, pisztrángot sült kelbimbóval, sütőtök fondüt, és brownie-t sós mogyoróval.
 Fotó: Nagy Balázs, styling: Szigeti Zsófi

+ egy privát: ha esetleg van öt percetek, Marcsi barátnőm nagyon megköszönné, ha kitöltenétek a szakdolgozatához készített kérdőívet

(Visited 165 times, 1 visits today)
Print Friendly

4 hozzászólás

  1. Tavalyi karácsony családi top kedvence pl a mézes-konyakos-aszaltszilvás sütid volt,azóta is visszatérő jóbarát a baráti-családi összejöveteleken ;)..(a mogyorós eperlekváros keksz után :)))

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.