Heti Hármas: Kim Kocht, Meierei, Prosi

 

 

 

 

Kim Kocht, Naschmarkt, chilis-garnélás rizstészta
Ha nem bánjátok, mostantól kezdve rendszeresíteni szeretnék egy új rovatot, amelyben egy-egy hét legkiemelkedőbb gasztronómiai élményeit osztom meg. Aki követ a Facebook-on, ezekről többnyire menetközben is értesül, itt a blogon azonban mégis picit összeszedettebben tudom összefoglalni és részletesebb megjegyzéseket, linkeket is könnyebben tudok hozzáfűzni. A rovat neve Heti Hármas.
Ezúttal három bécsi ajánlóval kezdek, hétvégén ezeket gyűjtöttem:
A koreai származású Sohyi Kim-mel négy évvel ezelőtt interjút is készítettem, éttermét akkor is imádtam. Azóta a Naschmarkton is nyitott egy apró, családias kifőzdét, ahol mindössze néhány fogás közül lehet választani. Marhahúsos bibimbap-ot, és chilis-garnélás rizstésztát (currys-kókusztejes mártásban) rendeltünk (a fotón), utóbbi zseniális (17Eur). Az üzletben számos kiegészítő, fűszer, szósz is kapható.
2.     Meierei, Bécs
Ennek a tej-, és sajtbárnak a meglátogatását már nagyon régóta terveztem, most végül összejött (vasárnap is nyitva, de foglalás nélkül esélytelen!). Szuper design, óriási sajtválaszték, néhány bécsi klasszikus (borjúbécsi, pájsli, császármorzsa, stb.), normális árak. Facebook-on sok fotót tettem fel.
Bécs legnagyobb egzotikus szupermarketje, a Culinaris és az Ázsia együtt ehhez képest egy kis trafik – na jó, ez túlzás, de elképesztő választékot kínál. Az itthon kapható alapanyagokhoz képest az afrikai és a latin-amerikai választék a legnagyobb különbség (utóbbi konyhájához pl. nagyon sok dolog nem kapható itthon).
Végül három rendezvényt is ajánlok (úgy tűnik, vége a téli uborkaszezonnak):
Vidéki éttermek bemutatkozója a Rosinante Fogadóban (Anyukám Mondta, Mandula, Walter, Imola, Chianti például), ez érdekes lesz, én megyek.
Engem ez nagyon érdekel, gourmet vega vacsora, izgalmas.
Fesztivál az Akváriumban. Gasztronómiai szempontból nem látok semmi izgalmasat a programban, de hangulatosnak biztos hangulatos lesz, és a neve is jó.

(Visited 344 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

One comment

  1. Kedves Zsófi! Fantasztikus ötlet ez az újítás. Imádom az érdekességeket, főleg felkutatni és kipróbálni! Köszönöm! Kár, hogy nincs az országban kimondottan csak belföldi és külföldi “gasztrotúrákra” specializálódott utazási iroda! Legyen szép napod!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük