Sült! Vajbab!

1. Mennyire jó zöldség a vajbab!

2. Nagyon itthon, nagyon magyar. Csomó országban különlegesség számba megy, hiányzott is mindenhol.

3. Hideg, tejfölös zöldbabfőzelék, hmmmm!!

4. Arra gondoltam, kísérletet teszek, hogy mi történik vele, ha megsütjük.

5. Hiszen minden zöldség isteni sütve! (Tudunk olyat, amely nem??)

6. Megpucoltam 30dkg-ot –nagyvonalú, félvállról pucolással (közben telefonáltam) így 20dkg lett. Egy New York-i séf azt tanította nekem, hogy a hegyes végét nem kell lecsípni, mert abban sok-sok íz rejlik. Így az maradt.

7. Közben 200C fokra előmelegítettem a sütőt, valamint telefonáltam.

8. Összeforgattam (uzsonnázó zacskóban) a zöldséget 2dkg olvasztott vajjal, 2 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal és 1 teáskanál Mille et Une Nuits, fűszerkeverékkel (koriander, római kömény, kurkuma, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, rózsaszirom, babérlevél, szerecsendió). De lehetne pl. a Madras curry is (a kedvenc currym a Thiercelin by Baldasztis fűszerek közül), vagy bármi más jó curry.

9. Egy sütőpapírral borított sütőlapra szórtam.

10. 15 percig sütöttem. Azt hiszem. Közben telefonáltam. A végén egy percet rágrilleztem.

+1. EZ ZSENIÁLIS!!

+2. Magában jó kis snack, gyors vacsora, de el tudom képzelni pl. hal köreteként, esetleg kevés paradicsommártással.

(Visited 1 349 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

8 hozzászólás

  1. Babszezonban (de nem 40 fokban), borsikafűvel, vagy más zöldfűszerrel az egyik kedvencem a sütőben sült vajbab! A másik a sok zöldfűszerrel, petrezselyemmel párolt.

  2. Éppen van fél kiló vajbabom és éppen gondolkoztam, mi is legyen belőle, ami nem az abszolút szokásos feldolgozás. Most megvan végre. Kíváncsian várom az estét, mikor elkészül.

  3. Ma én is elkészítettem, isteni lett – annak ellenére, hogy egy picit túlfűszereztem. Köszi a receptet!

    Szilvi

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük