Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével

Miniatűr apró szemű újburgonya. Spárga. Újhagyma. Olívaolaj. Reszelt citromhéj. Petrezselyem. Menta. (a menta jól megy a spárgához!) Pár csepp spárgaecet (Gegenbauer. Tudom. Lehet más is.) Tetején ZSENDICE! Sándor Tamás féle. (Zsendicétől kész vagyok, már két éve is ez tetszett a legjobban a dolgai közül, nem mondhatja senki, hogy nem vagyok következetes, most Sarki Fűszeresnél lőttem, de résen kell ám lenni, mert elkapkodja a tisztelt környék, pont tegnap érkezett, mázlim volt.) Itt szépen le van írva, hogy mi ez, meg a készítőjénél is, a legjobb ricottával vetekszik, lágy, krémes, édes-sós, zsendice, ó zsendice...

Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével

Hozzávalók (2 kis adag)

25dkg apró szemű burgonya, vagy újburgonya

25dkg (fél csomag) spárga

1 csomag újhagyma

2 evőkanál olívaolaj

1 citrom reszelt héja

fél csokor petrezselyem, finomra aprítva

fél csokor menta, finomra aprítva

pár csepp fehérborecet (vagy spárgaecet)

10dkg zsendice

A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A burgonyát megmossuk, és konyhai papírtörlővel teljesen szárazra itatuk. A nagyobb darabokat félbevágjuk, a kicsiket egészben hagyjuk. A spárgát meghámozzuk, és kb.3-4 cm-es darabokra vágjuk (fás aljukat eltávolítjuk.) Az újhagyma zöldjét eltávolítjuk, fehér részét szintén 3-4cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával bélelt sütőlapra szórjuk. 20 percig sütjük. Összeforgatjuk a reszelt citromhéjjal, pár csepp ecettel, finomra aprított petrezselyemmel és mentával. Tetejére egy-egy (jó nagy) kanál zsendicét kanalazunk.

(Visited 258 times, 1 visits today)
Print Friendly

4 hozzászólás

  1. A napokban kaptam rá, többször is elkészítettük, igaz, nagyobb mennyiségben, hogy főétel legyen belőle. Zsendice helyett biotejföl került rá, isteni finom, köszönöm az élményt!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.