Sütőtök receptek

Hálaadásnapi mammut-pulyka helyett inkább pár jó sütőtökös receptet gyűjtöttem össze:

Johanna-nál (The Passionate Cook) remek tökös cuccok, pl.:

Vega sütőtökös töltött pie (Leites Culinaria)

A sütőtökös édességeket egyáltalán nem szeretem, de ezt a diós, vörösáfonyás, sütőtökös süteményt (Petra, Chili und Ciabatta) nagyon szeretném kipróbálni

Nálam tavaly:
Sült sütőtök krémleves

A képen pedig a Nők Lapja Cafe-nak írt sütőtökös-zsályás csirkenyárs.
(Visited 112 times, 1 visits today)
Print Friendly

10 hozzászólás

  1. Szia Chili!Azért ezt a tökös süteményt a még egyszer gondold meg 🙂 Nem mintha nem lenne finom, mert igen jó ízü, de inkább leírnám a tapasztalataimat. Bár lehet, te jobban veszed az akadályokat, mint én vettem… – dióval is jó, ugyanis nem kaptam pekándiót– elörelátóan nem kivehetö aljú formát választottam, ez igen jó döntésnek bizonyult– a vaj rengeteg a barna cukorhoz képest, ebböl sose lesz egynemü massza– a tepsiben a cukor kb. fele nem olvadt el, hanem egyszerüen a tepsi alján maradt, egy része meg ugyan ráragadt az áfonyára, de kristályos maradt, úgyhogy nekem is be kellett vetnem a grill-trükköt– a tészta szépen felszívta a vajat, úgyhogy elég nehéz lett (olyan “szalonnás”)– a tésztában lévö cukrot is soknak találtam, csak 15 dkg-ot vettem végülBottom line: legközelebb megcsinálnám a tésztát a dió egy részével, kapcsos formába tölteném és simán rászórnám a tözegáfonyát meg a többi diót. Üdv, PartizánOrsi

  2. Az én kedvencem a sütőtökös tészta, jó szívvel ajánlva a sorba:nyers vagy sült tököt kis kockára vágni, kevés olajon koriandermagot pirítani, majd rá a tökkocka, só, kevés folyadék szükség szerint, és ízlés szerinti puhaságúra párolni-pirongatni, majd főtt tésztára (penne a legjobb) tenni. Lehet némi dinsztelt hagymát is tenni a tökhöz, a lényeg viszont a koriander, szerintem zseniális.

  3. Nekem még mindig az ötfűszeres sütőtök a kedvencem.És a fiamnak is.Méééég sütőtökös recepteket nekünk ide.Imádjuk a törpével.Tippeket várok,mivel lehet fűszerezni sütőtök kockákat köretnek,hústipustól függően.Sokszor csinálom meg az ötfűszeres sütőtököt husi mellé,mert így bébiétellel sem kell bajlódnom,ehet velünk a kölök.Csak sokmindenhez nem illik.Ja:és nagyon jó lenne valami Chillis-mézes sütőtök köret,a csirkehúsokhoz,szerintem isteni finom lenne.A fűszerekkel eléggé hadilábon vagyok,a nagy klasszikusokon kívül nem tudom,mi mihez illik.Szóval,ha valakinek vannak bevált tökfűszerei,akkor pls ossza meg 😉

  4. Anonymus:a magyar vajok nagyon sz*rok,nekem Ron Kalenuick-féle szakácskönyvem van,többször megjártam vele,mert vajjal a receptek pocsékak lettek-ellenben margarinnal működik 😉 .Szerintem próbáld meg azzal.Az a baj (szerintem) ,hogy nálunk nem rendes vaj van,hanem teavaj,talán.A Plus-os vaj,az aranyszínű csomagolásban (általában azzal van az általad leírt probléma) pedig igen távol áll a vaj fogalmától,azzal még a saját nagyim ténylegesen vajra írt,többszörösen bizonyított pogácsa receptjei is ehetetlen szalonnás trutymók lesznek.

  5. Szerintem a chili nem megy a korianderrel, de ízlésről ugye nem vitatkozunk. 🙂Egyébként azt hiszem, Jamie Oliver volt az ötletadó, ő valami töltött tésztát csinált tökkel és hasonló fűszerezéssel. Gyanús, hogy zsályával is szuper lehet!

  6. Gia: köszönöm a vaj-infót, de nem Magyarországon élek 🙂 persze ettöl még lehet, hogy az itteni vaj is ludas a dologban.Üdv, PartizánOrsi

  7. Megvalósitott ötletemet mesélem el:TÚRÓVAL TÖLTÖTT SÜTŐTÖK.2 db megmosott,félbevágott,magházától megtisztitott kb.2o centis sütőtököt töltöttem meg túróval.(1/2kg túró,citromhéj és citromlé,vanilia,cukor,tojás)A tölteléket ráhalmoztam a tökre és cseréptepsiben megsütöttem.Melegen is de különösen hidegen nagyon nagy sikere volt.Tiszta szivemből ajánlom,gyors és finom,laktató.

  8. Szia Chili!
    Nagy rajongója vagyok a receptjeidnek! Nagyon szeretem a sütőtököt, itt is remek ötleteket kaptam :)))
    Szeretném megosztani veletek az egyik kedvenc sütőtökös receptemet, amit sült csirkével és krumplipürével szoktunk fogyasztani. A három együtt fantasztikus!
    A sütőtököt kockákra vágom megsózom, olívaolajjal meglocsolom, majd apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal és babérlevéllel szórom meg. Vagy fóliába csomagolva sütöm, vagy jénaiban, lefedve. A saját levében párolódik és ezektől a fűszerekkel csodás, pikáns ízt kap (egyszer kihagytam a babérlevelet és nem is értem el a várt hatást, szóval érdemes beletenni:)
    Üdv mindenkinek :)))
    Betti

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.