Villámgyors banán brülée

Főzés híjján…de nem minden az ám aminek látszik..Ez például nem AZ.
Ez az álédesség arra a vészhelyzetre fejlesztődött ki, amikor MUSZÁJ, de nagyon nincs itthon semmi. Joghurt és gyümölcs mindig van. Szóval, receptet azért túlzás lenne hozzá írni, de ami történik: egy doboz (150ml) jófajta natúr joghurt, 1 darab banán, valamennyi zöldcitromhéj reszelve, méz- helyzet fokozata és édességtűréshatár (ilyen létezne??) szerint, egy kis őrölt kardamom, simára mixel. Tálkába önt, mélyhűtőbe tesz, félig megfagyaszt. Mélyhűtőből kivesz, teteje fahéjjal kevert barnacukor megszór, háztartási karamellizálóval ehm..karamellizál. Elfogyaszt.
+egy kis internacionális update: “golist”- az amerikai Food&Wine gasztronómiai magazinban megjelent egy szerintük a világ 365 látogatásra érdemes étterméről szóló cikk. Háát, azért pedálozhatnánk egy kicsit, hogy az európai blokkban Budapest azért valahogy bekerüljön az ilyen típusú cikkekbe, nemde…
(Visited 129 times, 1 visits today)
Print Friendly

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.